Elma Sirkesinin Cilde Yararları

Yaş ilerlemeye başladığı zaman cildin sıkılığı da kaybolur. Cilt tabası üzerinde bulunan gözenekler genişler ve cilt daha solgun görünür. Elma sirkesi cildi sıkılaştırdığı gibi cildi temizler. Elma sirkesini cildinize sürmeden önce mutlaka cildinizi temizleyin. Temiz cilde uygulandığı zaman gözenekler daha çabuk sıkı hale gelir.

elma sirkesi
elma sirkesi

Elma Sirkesiyle Gelen Güzellik

5 çorba kaşığı su ile 5 çorba kaşığı elma sirkesini karıştırın ve cildinize sürün. Karışımı cildinizde 1 saat bekletin. cildinizi maden suyu ile silin ve daha sonra 2 çorba kaşığı süt toozu içine biraz su ilave edin ve cildinizde bekletin. Elma sirkesi ve süt tozu karışımını haftada üç kez  uygulayabilirsiniz.

Elma sirkesiyle doğal tonik de hazırlayabilirsiniz. Sprey kutularının içine yarım çay bardağı elma sirkesi, yarım çay bardağı maden suyu, 1 tatlı kaşığı tatlı badem yağı ve yarım çay bardağı gül suyu ekleyin. Karışımı sabah ve akşam cildinize sürün. Gözenekleri sıkılaştırırı ve cildi her zaman genç gösterir. Karışımı buzdolabında 5 gün saklayabilirsiniz.

elma sirkesinin faydaları
elma sirkesinin faydaları

Elma sirkesi içine çok az zeytinyağı koyduğunuz zaman cildi besler ve  cildi kirden de arındırır. Doğal elma sirkesi ile maskelerinizi hazırlamaya özen gösterin ya da elma sirkesini evinizde kendiniz yapın. Lekeleriniz ya da cilt üzerinde kaşıntılarınız varsa düzenli olarak elma sirkesi sürmeniz önerilir. Elma sirkesi mantarı, mikropları da yok eder.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir