Pet Geri Dönüşüm

Yeryüzü kirliliği dünyanın en büyük sorunlarındandır. Ne yazık ki bu konuda bilinçsizlik çok fazladır. Canlı cansız birçok şeyin dünya ve yeryüzü üzerinde zararları büyüktür. Bu zararı bir nebze de olsun azaltmak için geri dönüşümler yapılmakta ve önüne geçilmeye çalışılmaktadır.

Kullanılmış plastiklerin geri dönüşümü nün yapıldığı pet geri dönüşüm de bunların en büyüklerinden bir tanesidir. Geri dönüşüm yapılması sonucu atık olan pet şişeleri yeniden kullanıma kazandırmayı sağlamaktayız. Bu sürekli üretimin önüne geçerek kullanılmış ve çöp olmuş, çevreye de zarar veren bir ürünü hem çevreyi korumak hem de üretime kazandırmak adına geri dönüştürmekteyiz.

Pet Geri Dönüşüm

Pet şişe geri dönüşüm hattının da ana amacı budur. Atık olan ambalaj malzemesi, plastik şişeleri üretime geri kazandırmak adına işleyen bir geri dönüşüm sistemidir. Geri dönüşüm hattı içerisinde bu atıkları ayrıştırmak adına birçok makine bulunmaktadır. Kaynakların gereksiz kullanımının da önüne geçilme amacı güdülmektedir. Profesyonel çözümler sayesinde çevre ve gereksiz üretimin önüne geçilmek hedeflenmektedir.

Pet Geri Dönüşüm Hattı Makinaları

Geri dönüşümün sağlanması için pet geri dönüşüm hattında birçok makine bulunduğunu bildirmiştik. Her makinanın ayrı bir işlevi bulunmaktadır ve bu makinalarda işlem gören pet şişe ve ambalaj atıkları üretime kazandırılmaktadır. Tabi bu durumda birçok makine işlev görmektedir.

Hepsinin birbirinden ayrı özelliği ve görevi bulunmaktadır. Makinalara örnek vermek gerekirse en başta gelen makinalar ön yıkama hattı, balya açıcı, bunker, friksiyon ve sıcak yıkama ünitesi sayılabilmektedir.

Bunların haricinde dik santrifüj sıkma ünitesi,çift istasyonlu big bag çuval dolum ünitesi,etiket ve toz ayrıştırma ünitesi, yüzdürme batırma tank ünitesi gibi birçok makinayı da içinde saymak mümkündür.

Pet Geri Dönüşüm Hattı Makine İşlevleri

Sıkıştırılan pet şişelerin balyalarını ayırma işlemi balya açıcı kısmında yapılmaktadır. Önemli bir parçadır. Sonrasında pet şişelerin temizlenmesi, etiketlerinden arınması için ön yıkama ünitesi bulunmaktadır. Malzemelerin biriktirildiği haznelere bunker denmektedir.

Gerekli düzeni sağlamaktadır. Friksiyon yıkama ünitesi ise barındırdığı rotor ve rotor kapakları sayesinde malzemeleri yüksek devir suda temizlemektedir. Bu derinlemesine temizliği sağlar.

Yüzdürme batırma tank ünitesi de ayrıştırma ve etkili temizleme adımlarından birisidir. Dik santrifüj sıkma ünitesi sayesinde çapak malzemeleri suda arındırılmaktadır. Kurutma ünitesi ise çapaklardan kurtulmayı sağlamada etkili bir işlemdir.

Kurutulduktan sonra etiketleri hava yöntemiyle temizlendiği kısım ise etiket ve toz ayrıştırma ünitesinde gerçekleşmektedir. Son olarak çift istasyonlu big bag çuval dolum ünitesinde de çuvallara doldurulmakta ve tartılmaktadır. Daha ayrıntılı bilgi almak için https://www.inanplastics.com/pet-sise-geri-donusum-hatti sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir